Hemlige rom

Vårvind suser over bygda, det river i løv, det uler i pipe. Bjørka har tatt på seg grønndrakt – klar for å feire nasjonaldagen. I land og strand syes bunader – ut. Juleribbe har tatt plassen og nasjonaldrakten passer ei lengre. Finanskrise ruller stadig gjennom gatene og sparekniven gjør stygge kutt, kanskje helt unødvendig. De fleste har da bedre råd enn noen sinne. Men luften er forurenset av medias trange skremsler om KRISETIDER! Vi skuler rundt oss og spekulerer i hvem som er hardest rammet, og vi gosser oss over vår egen konto, vår egen trygghet. Sturla Berg Johansen går i homotog, mens Anne Kat jubler over en nyvunnet kroppsfigur – la oss tippe den varer frem til 2010. Mennesker samles for felles hemligheter, de usagte ord, de lure blikk. Virkelighetsflukten, den gode medisin. Sammen mot konvensjonene, sammen i protesten mot A4. Jorden går rundt og rundt, vi henger alle med. Eldringen kan ikke stanses, men vi motkjemper den med nebb og klør forde. Dager legges bak, de fosvinner fra eksistensen og fremtiden er uviss, selv for de klarsynte. Jeg lukker øynene og lytter til en god låt, og lar det hele gli forbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *