Nabokrangel for Munch

http://www.dagbladet.no/2009/03/27/kultur/arkitektur/munch/munch-museet/deichmanske/5492673/

Endelig får Munch som fortjent! Lenge har Munchs vakre bilder blitt neglisjert og nedvurdert til et gammelt, slitt bygg utenfor bykjernen. Nå skal de komme til sin rett i noe som ser ut til å bli et fantastisk bygg side om side med Operabygget. Munch er uten sidestykke Norges mest kjente kunstner, at han nå får disse lokalene i gryta av Oslo er en jubel! Syns denne artikkelen dog sier mye om Norge og Nordmenn. At man bekymrer seg over at Operabygget nå vil kunne falle i skyggen, ærlig talt. Dette blir litt som naboer som konkurerer om å den fineste bilen eller største båten. Vi snakker om kulturskatter og kulturnorge, vi skal være glad for at hovedstaden nå tar en vakrere form og igjen kan bli en stolthet for Norge. Oslo har i flere år vært et trist syn for øyet, preget av oppussinger, veiarbeide og grå, trøtsomme bygg. Med Operabygget fikk det en kraftig ansiktsløftning, og nå med et nytt Munch museum side om side, har vi lysere og mer estetisk tider i vente. Jeg tror disse byggene vil støtte oppunder hverandre og fungere som en vakker helhet, heller enn å konkurere mot hverandre. Gleder meg stort til å se Munchs vakre bilder i nye omgivelser og mye mer tilgjengelig for folket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *