Una rey del sol!

picture-0201Forundres stadig over denne spanske film. La Luna skinner ikveld, og et seksuelt forhold kommer til. Det er flyktig og gjentas aldri. Lucia dras inn i noe hun ikke forstår eller kan begripe omfanget av. Paella serveres alltid for to, er du alene taper du! Du fantascerer, men vet ikke om hvem. Kroppene møtes, i en drøm denne kveld. Gåten livet er stadig en luring, det lurer ikke bare deg, men de fleste. De fleste tror de har knekt gåten, men de er så langt der ifra. Moder Theresa forteller deg sannheten, men du følger den sjeldent, som i aldri. Ditt hemmelige liv er ditt virkelige liv og det vanlige liv er en skygge blitt. Una rey del sol, en strofe treffer ditt hjerte – el Corazon! Det fantastiske språk, det fantastiske land. Jeg drømmer meg bort dit. Under La Luna vil jeg hvile. En hånd nærmer deg, fingre møtes, det er mørkt, men det gjør ingenting. Det slår gnistrer rundt denne hendelse. Lepper, øyeblikk, skjebner. Stadig innser man sannheter i livet…man trodde man var klok, men ble det aldri. Livet er alltid i forspranget, og du gjenstår som en narr. Hva er din favorittfisk? Bryster duver etter ditt grep, men du vet det ikke. Et sterkere bånd knyttes! Skitne tanker tar overhånd…men livet er så mye mer. Livet er alt annet igrunn. Men vi mennesker strekker ikke til, og vi strander ved det primitive, det som definerer våre instinkter. Månen våker over oss ikveld. Vi glemmer oss bort i øyeblikket. Lystene viser vei. Også våkner vi til virkeligheten. Og vi blir skremt. Vi velger å løpe fra det hele. Natten, da fru Luna traff jorden, lille måne omkring vår jord. Øya bærer så mange hemligheter, og mennesker bringes til øya, de vet bare ikke at de alle hører sammen. Vi bærer på så mye, og lengter alle. Turkisblått minner om havet, det bruser inn over oss og skylder bort våre synder. La oss dekke våre nakne kropper i leire, deretter kan solen tørke oss. Vi mumifiseres av leiren og slik ligger vi, stive i vårt liv i vårt håp… Tilfeldigheter bringer oss fremover og tilfeldigheter føles sjeldent som tilfeldigheter. Velges vår vei elle er den sunget mangen år siden….

Jeg skal nå se ferdig denne flotte film, den har gitt opphav til kveldens innlegg. Jeg elsker det spanske språk, det er rått og sensuelt. Det er direkte og det fenger mitt hjerte. Jeg vil vri meg i ekstase. For de som aldri har sett filmen vil jeg anbefale. Vær våkne, være åpne, ikke frykt det uvante, men prøv å ta inn denne vakre film: Sex & Lucia. Historien endres for hver gang…

3 thoughts on “Una rey del sol!

 1. Du skriver veldig levende her, jeg får veldig lyst å se filmen. Er det ei bok også, jeg innbiller meg jeg leste en bok med den tittelen en gang.

  Jeg likte veldig godt en bok som heter “Øya” av Victoria Hislop.
  En kvinne som reiste tilbake til Kreta for å finne sin historie. En historie full av lidenskap og forbudte følelser. Ikke en enkel historie, men en utrolig spennende historie.

  Ha en deilig påske!

 2. Mulig det er en bok og, men i såfall på spansk da (om det ikke har blitt oversatt da).
  Filmen har vært vanskelig å få tak i, bestilte den på nett til slutt. Den er veldig fin, man må bare være litt åpen for sanseinntrykk og kunstnerisk frihet!
  Takk for boktipset ditt!!

  🙂

 3. Takk for hilsen på bloggen. Ja det er ofte artig å se filmer fra spania og Italia for de er ikke så redde som oss for å vise følelser, ikke så redd for ikke å virke perfekt kanskje.
  Ønsker deg ei lidenskapelig påske 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *