Salget av et barn

Høye salonger og lave stolrygger. Burgender teppe, men sofa i grått. Skal mitt bilde pryde denne stue? Mine bilder er mine puslespill, del av livet, tiden som går. De fanger meg i en knippe av min tilværelse og blir en bit av evigheten. Hva koster en slik bit? Bilder kan skapes for det komersielle, de kan formes til et salgbart element. Bilder kan og være en terapeutisk affære, en slåball for den sinte, et hull med tårer en dør til harmoni. Et bilde som skaper oppsikt er ofte et bilde som ikke selger, men hva er best? Hundre bilder fyller lokalet, mennesker passerer – hvor lange pauser tar de, eller skal de bare slå ihjel tiden sin… Spente små kunstnere lusker i hjørnene, analyserer og tolker. Hvilke som blir glemt og hvilke som sprudler er vanskelig å si. Ute skinner solen, våren knakker på våre hoder, øyne blendes, men en merkverdig fornemmelse av lykke lurer seg på. I buret sitter fuglen, farene truer, bak ramme og glass. Befrielsen strekker seg mot deg idet solen bryter inn, hennes blikk er stadig det samme. I kull og akvarell, olje og akryl, tiden er her. Mine kropper stiller opp for meg, stadig lydige, men dog alt fra rampete til sjenerte. Et par holder sammen, de er hos hverandre og holder om hverandre, i verden. Han ligger hos henne som et beskyttende skjold. Solgt! Paret har appelert og skal få ny bolig i morgen. Et picture-024av mine barn forlater redet. Det fikk reise for 1450 norske kroner. Havner de i den høye salongen eller bak den grå sofaen? Sender de meg brev i fremtiden, en status på livet. Rød prikk settes og saken er biff. Mitt første salg! Det bruser i magen og stoltheten har sjeldent vært sterkere tilstede. Fingrene får lyst til mer, flere tegninger og flere malerier. Følelsene skal svømme over mine blanke flater, border skal utbroderes og farger skal blandes til den rette balanse. Sterkere uttrykk, større dimensjoner, ikke noe å tape alt å…

Som en siste hyllest til mitt barn, mitt salg i dag, får det nok en gang hilse på denne side…

.

3 thoughts on “Salget av et barn

  1. Gratulerer med salg og utstillingen! Oppdaget nå idag at du skrev om den. Alt for langt borte for meg 🙂 Skjønner at du selger bilder også. Jeg er ingen kunstkjøper, men jeg (og konemoren) har falt helt for de 2 kulltegningene som ligger på 6.feb og på 27.feb.

    Jeg likte “streken” din og vil med største glede kjøpe et av dem hvis du ikke har solgt dem i dag da. I så fall kan du sende meg et ord på e-post når du har fått summet deg litt etter utstillingen: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *