Tredje økt – grønn hatt

tredje-akt

Håpet var å få satt i gang med tredje økt av bildet til helgen, men på tross av såre føtter og slitent hode bestemte jeg meg for å ta det ikveld. Når man er sliten etter jobb er det kanskje det beste å gjøre; hoppe i “kunstner-klærne” og sette igang. Setter på musikk for å komme i stemningen, åpner en tube i fargen som skal anvendes og blander den ut med tynning. Kjenner litt på følelsen pensel mot treplate med glatt maling som glidning. Det føltes riktig i kveld, og jeg satte igang. Først malte jeg over økt en, nemlig hovedpersonen, den hodeløse. Jeg glattet ut og rensket opp, og selv om det ikke kommer spesielt frem på bildene her, ser jeg det veldig godt. Jeg er perfeksjonist. Det er ofte vel så mye en hindring som en god egenskap. Jeg sliter når jeg ser møkete partier, elementer som vil gnage i meg. Jeg må endre. Jeg ble fornøyd. Deretter kom hatten til liv. Hovedfokus her var å lage en levende hatt. Hatten er også viktig. Bildet mitt har ikke mange elementer, og da er det ekstra viktig at elementene føles riktige og meningsbærende for bildet. Jeg likte hatten jeg skapte idag. Den ga med ikke de store høyder av berusende følelse rundt det å male. Men ikveld oppstod vel mer en slags ro og tilfredshet. Jeg oppdaget også ikveld elementer ved treet som skal korrigeres. Men inntil videre lar vi det tørke og godgjøre seg.

Om dagen jobber jeg med farger. Jeg er så priviligert at jeg får jobbe med farger, dog på et litt annet plan. Jeg setter de sammen og frydes over hvor vakre fargene er. Alt fra rosa malva til støvgrønn og gråbrunn, himmelgrå, sart syren og lingrå. Jeg får sette opp hele skalaen meter på meter med farge. Jeg ser potensiale i alle fargene. Det er mitt problem. De er alle så vakre, men ikke alle kan være vinnere. Jeg ser fargene og jeg analyserer hva de inneholder, de stammer jo alle fra grunnfargene. Jeg ser hva som skiller de mest like nyansene fra hverandre. Likevel må jeg undres over min fascinasjon for kulltegninger; sort hvitt. Men svaret er enkelt: Formenes under! Hvor vakre former kan spille med hverandre, buede linjer, rette linjer, snirkler. De ulike kroppsdeler.

Jeg fortsetter mitt arbeid med fargeskalaen, og når helgen omsider dukker opp imorgen satser jeg på en bakgrunn på mitt bilde. Vurderer fortløpende en tittel på bildet og har flere ord flytende i hodet, men ingen konkreter foreløpig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *